Hege Hermansen er årets andre finalist: Nominert for sitt sterke og tydelige engasjement for Palestina og folket på Gaza
Tidligere har hun fått drapstrusler for forskningen sin. Men nå har det skjedd noe 19. desember 2024 - 17:59
Sier nei til ansatte som ønsker akademisk boikott Flere universiteter har sagt opp avtaler med israelske universiteter, men ingen kaller det akademisk boikott. Onsdag avviste styret ved Universitetet i Agder en anmodning fra en gruppe ansatte om boikott.
Mener palestinske forskere med norsk oppholdstillatelse må få hjelp Ber norske myndigheter støtte opp om Scholars at risk og hjelpe palestinske forskere som har fått oppholdstillatelse gjennom ordningen.
Akademisk boikott er ikke bare en pragmatisk regimekritikk Oddgeir Oslands innramming av debatten om akademisk boikott av Israel overser at de som støtter en akademisk boikott også snakker fra et prinsipielt ståsted.
Slik samarbeider norske og israelske universiteter og høgskoler Åtte norske utdanningsinstitusjoner har et formelt samarbeid med israelske universiteter. Diskusjonen om akademisk boikott går høylytt ved flere av dem. Ett universitet vurderer nå å trekke seg fra sine avtaler.
Hvor er norsk akademia mens universitetene i Gaza blir tilintetgjort? Universitetene bombes og flere hundre studenter og ansatte er drept. Flere omtaler nå det som skjer i Gaza som et systematisk angrep på et helt kunnskapssystem. Hvor lenge skal norske rektorer være stille, spør kronikkforfatterne.
Ber om hastetiltak for å få ut forsker fra Gaza En forsker tilknyttet Universitetet i Oslo kommer seg ikke ut av Gaza fordi norske myndigheter krever fysisk oppmøte på visumkontoret som er utbombet. Nå tar SV saken opp med justisministeren.
Boikott-debatten: Okkupasjonsmakter slutter ikke å være okkupasjonsmakter gjennom «dialog» Vidar Frette etterlyser argumenter for akademisk boikott av Israel fra noen som kjenner det israelske samfunnet. Det er det ikke vanskelig å finne, skriver Hege Hermansen i sitt svar.
Boikott-debatten: Formålet med akademisk boikott er å styrke akademisk frihet og rettferdighet Hvorfor bør det innføres en akademisk boikott av Israel? Hege Hermansen svarer Mikhail Gradovski og Liv Ingrid Aske Håberg i dette innlegget.
Boikott-debatten: Vi må verne om vår akademiske frihet og ikke gi biter av den bort Debatten om akademisk boikott: Jeg mener at det er på tide at norsk akademia på ny blir bevisst hva akademisk frihet er og hvorfor den er viktig å ivareta, skriver Mikhail Gradovski i et svar til Hege Hermansen.
Opprop for akademisk boikott av Israel Flere hundre norske akademikere og adminstrativt ansatte har undertegnet dette oppropet for akademisk boikott av israelske institusjoner.
Akademisk boikott er et etisk standpunkt - et svar til Gradovski Mikhail Gradovski argumenterer mot akademisk boikott langs fire linjer. Ingen av dem overbeviser Hege Hermansen om at det ikke er på høy tid å prøve dette virkemiddelet.
Akademisk boikott vil ikke bare straffe israelsk akademia, men også en selv Boikott er en kollektiv straff som rammer flere enn tiltenkt, og er en ineffektiv måte å reagere på det som skjer i Midtøsten på.
Akademisk boikott og akademisk frihet Å hevde at akademisk boikott er i strid med akademisk frihet, og at boikott undergraver kritisk dialog, er en overfladisk og lettvint måte å avfeie debatten på. Her er tre punkter som nyanserer dette ståstedet, skriver Hege Hermansen.
We ask you, again, to stand with your Palestinian colleagues Due to the ongoing military aggression by the Israeli occupation forces, activity at university campuses in Palestine are severely disrupted. We would like to share with Norwegian academics how we are affected by the situation.
Når skal palestinske akademikere få oppleve et liv uten okkupasjon? Nok en gang forsøker jeg å finne ut av om mine kolleger i Gaza lever, eller om de er bombet i stykker. Institusjoner i høyere utdanning i Palestina har alltid operert under okkupasjon — det er på høy tid at dette endres.
Jeg ville vise vei ut av UH-sektorens økonomisk uføre Et forsøk på en oppklaring til Hermannsen, Fekjær & Mangset - og Grønstad.
Myter og fakta om forskningstid Per Arne Bjørkum kommer med antagelser på sviktende grunnlag om forskningstid, mener innleggsforfatterne.
Hva er galt med lektorprogrammene? Før Nokut trykker på tilsynsknappen, så bør vi debattere spørsmålet: har politikerne vedtatt en rammeplan med elementer av «mission impossible»?
Nyeste artikler
En akademisk julefortelling
Hun fikk samme jobb tre ganger. Nå er hun klar for nye oppgaver
Fortelling er beredskap
Norge publiserer tredje mest i forhold til folketallet
Stort tematisk mangfold i romjulsfilmene
Mest lest
Tidligere har hun fått drapstrusler for forskningen sin. Men nå har det skjedd noe
Dette er Lise Øvreås sitt lag til rektorvalet ved UiB
Disse universitetslederne publiserer minst og mest
Ikke lønnsøkning før i mars og april. Advarer mot skattesmell
Forskaren vaks opp i Israel. No veit han ikkje om han vil reisa tilbake